VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Legea cu privire la Procuratură, ajustată la recomandările Comisiei de la Veneția

Parlamentul a adoptat modificări la Legea cu privire la Procuratură. Documentul elaborat în contextul executării recomandărilor expuse de Comisia de la Veneția, a fost votat în lectura a doua 53 de deputați.

Una dintre prevederile documentului este ca membrii Comisiei de evaluare a Procurorului General să aibă experiență în sistemul procuraturii, pentru a asigura o evaluare echilibrată, independentă și complexă.

De asemenea, vor fi reglementate criteriile de evaluare a Procurorului General.

Modificările legislative votate se mai referă și la unele aspecte particulare legate de asigurarea interimatului funcției de Procuror General și numirea în funcție a adjuncților în procuraturile specializate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.