VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Republica Moldova, liberă pentru muncitorii din UE

Cetățenii din Uniunea Europeană se vor putea angaja în Republica Moldova fără permis de muncă. Decizia a fost luată de Parlament în urma unui vot dat de 55 de legislatori, care au discutat și dezbătut modificări la Legea privind regimul străinilor în Republica Moldova.

Modificările legislative au scopul de a combate lipsa forței de muncă și de a face țara noastră mai atractivă pentru cetățenii străini. Totodată, liberalizarea accesului la muncă pentru persoanele din țările membre UE corespunde planului de măsuri necesare de implementat după obținerea de către Republica Moldova a statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, Guvernul va aproba o listă de țări pentru care se va oferi aceleași facilități.

Odată cu adoptarea acestui proiect de lege, cetățenii străini vor beneficia de facilitatea de a se angaja în câmpul muncii pe teritoriul Republicii Moldova fără obținerea prealabilă a dreptului sau a unui permis de ședere provizorie în scop de muncă. Autorii mai propun ca studenții străini să poată lucra mai multe ore în baza permisului de ședere provizorie pentru studii.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în anul 2022, circa 65 % a companiilor din sectorul privat s-au confruntat cu problema deficitului de angajați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.