VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, vizită la Râșcani: Cea mai bună reformă economică și socială este acordarea unui loc de muncă bine plătit

„Vom oferi în continuare primarilor instrumente utile pentru rezolvarea problemelor din localități și dezvoltarea acestora”. Promisiunea a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții autorităților publice locale și a serviciilor desconcentrate din raionul Râșcani.

Ne concentrăm pe modernizarea infrastructurii rurale prin programe precum „Satul European”, pe susținerea antreprenorilor care cresc comunitățile noastre și mizăm pe implicarea dumneavoastră pentru a construi Europa în fiecare sat și oraș. Economia locală se dezvoltă prin susținerea spiritului antreprenorial și acțiuni de sprijin a mediului de afaceri”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Totodată, premierul a subliniat rolul administrației publice locale în procesul de facilitare a accesului cetățenilor la servicii publice, dar și în procesul de reformare a sistemului de asistență socială.

„Sistemul trebuie să țintească mai bine beneficiarii reali și, să nu uităm, că cea mai bună reformă economică și socială este acordarea unui loc de muncă bine plătit”, a subliniat oficialul.

Aleșii locali și reprezentanții serviciilor desconcentrate din regiune au vorbit cu Dorin Recean și despre posibilitatea preluării în gestiune a terenurilor adiacente malului Prutului, pentru asigurarea ordinii publice și întreținerea zonei.

Astfel, Dorin Recean a anunțat că săptămâna viitoare va avea loc o ședință de coordonare în cadrul căreia această problemă va fi clarificată.

„Obiectivul este ca plajele să fie utilizate eficient în beneficiul cetățenilor iar administrațiile locale să poată încasa resurse financiare în plus din activitate turistică”, a subliniat Recean.

De asemenea, au fost discutate subiecte precum lipsa cadrelor didactice, criza demografică dar și numărul mic al elevilor în școli, insuficiența cadrelor medicale, necesitatea sporirii capacităților de asimilare a fondurilor și reabilitarea traseelor locale. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.