VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Progresele în parcursul de integrare europeană vor produce efecte și în avansarea spre reintegrarea țării

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut luni 23 ianuarie, o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

Oficialii au discutat despre activitățile planificate pentru anul curent, dinamica preconizată în formatele de dialog Chișinău-Tiraspol, cu precizarea că o nouă întrevedere de lucru a reprezentanților politici va fi propusă până la finele lunii februarie curent.

În cursul dialogului, a fost menționată necesitatea promovării programelor finanțate de UE privind consolidarea măsurilor de încredere ca un element important de stimulare a procesului de reglementare. S-a accentuat, că progresele marcate în parcursul de integrare europeană ale Republicii Moldova cu siguranță vor produce efecte tangibile și în avansarea spre obiectivul de reintegrare a țării.

Referitor la procesul de reglementare transnistreană, Vicepremierul a evidențiat faptul că acesta este interconectat la evoluțiile războiului din Ucraina, realizarea principiilor de democratizare și de demilitarizare a regiunii și implementarea bine gândită a mecanismelor de reconstituire a spațiilor naționale unice.

De asemenea, potrivit biroului de reintegrare, s-a evocat deschiderea deplină a Chișinăului de a menține dialogul pe toate platformele de comunicare disponibile în vederea atragerii suportului necesar din partea partenerilor externi, inclusiv ai UE, în atingerea dezideratului de reglementare atotcuprinzătoare și pașnică a conflictului transnistrean.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.