VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Regimul de control comun în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița a fost testat cu succes

Autoritățile de frontieră și vamale din Republica Moldova și România au testat controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe teritoriul României.

Pe durata exercițiului de testare, procedurile de control la traversarea frontierei de stat, pe direcția de ieșire din Republica Moldova, au fost efectuate în cadrul infrastructurii punctului de trecere a frontierei Albița, amplasat pe teritoriul României. 

„Exercițiul s-a încheiat cu succes, fără ca traversarea frontierei de stat să fie periclitată sau îngreunat. În continuare, se vor face ultimele ajustări ale infrastructurii necesare, dar și a procedurilor interne pe partea română pentru intrarea în vigoare a Acordului bilateral”, menționează Poliția de Frontieră.

Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind controlul coordonat în punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de intrare în România, a fost inițiat din nevoia ambelor state de a avea mecanisme noi și complexe, pentru asigurarea securității frontierelor și pentru a rezista provocărilor aduse de război.

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a declarat anterior că pune că până la sărbătorile de Paște regimul de control comun la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița va fi activat. Astfel, va fi redus considerabil timpul de așteptare la acest punct de trecere a frontierei. Șefa de la Interne a dat asigurări că în această primăvară va fi deschis și punctul de trecere a frontierei Leova – Bumbăta, care va permite fluidizarea traficului la graniță

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.