VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă reuniune trilaterală România-Ucraina-Republica Moldova

O nouă reuniune trilaterală România – Ucraina – Moldova va avea loc joi, 13 aprilie, la București, la nivelul miniștrilor de Externe și ai Apărării celor trei state. Agenda discuțiilor va fi axată pe teme de securitate, se arată într-un comunicat al MAE din România.

La reuniune vor participa șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Ucraina va fi reprezentată de miniștrii Dmitro Kuleba și Oleksii Reznikov, care tot joi vor participa la prima Conferință privind Securitatea regiunii Mării Negre sub egida Platformei Internaționale Crimeea. Evenimentele vor fi găzduite de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și șeful de la Apărare, Angel Tîlvăr. 

La finalul reuniunii, cei șase demnitari vor susține declarații comune de presă. Amintim, Trilaterala România – R. Moldova – Ucraina a fost lansată în toamna anului 2022. Prima reuniune a fost organizată în septembrie, la Odesa, Ucraina.

Lansarea acestui format trilateral are ca obiectiv consolidarea cooperării dintre cele trei state vecine, atât în contextul actual marcat de agresiunea ilegală a Rusiei și de crizele multidimensionale care afectează Ucraina și R. Moldova, cât și pentru sprijinirea implementării reformelor necesare în procesul de integrare europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.