VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Regele Charles al Marii Britanii vine în România, în prima vizită externă după încoronare

Regele Charles al Marii Britanii a ales să meargă în prima sa vizită externă, după încoronare, în România. Monarhul va merge, la începutul lunii iunie, la reședințele sale din Transilvania, inclusiv la cunoscuta casă de la Viscri din Brașov, devenită o adevărată atracție turistică, transmite news.ro.

Regele Charles al III-lea va sosi în România fără soția sa Camilla în data de 2 iunie şi va fi primit la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Precedenta vizită a Alteţei Sale Regale Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia încoronării Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey. La eveniment a fost prezentă și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

În ultimele decenii, regele Charles a fost de în zeci de vizite în România, acolo unde deține peste 10 proprietăți, în special în Ardeal. Posesiunile au fost achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Printre proprietăţile sale se numără Conacul Apafi din judeţul Sibiu, casa din Viscri, judeţul Braşov și alte opt case în județele Covasna Maramureş.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.