VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deputat PAS, despre rezultatele alegerilor din Găgăuzia: Există nenumărate dovezi cu încălcări grosolane ale codului electoral

Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reacție, după ce candidata Partidului„ ŞOR”, Evghenia Guţul, a câştigat alegerile pentru funcţia de başcan al UTA Găgăuzia în fața contracandidatului său susținut de socialişti Grigorii Uzun.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Marian menționează că „PAS se va expune pe rezultatul și legitmitatea scrutinului doar după ce va exista o decizie finală pe validarea alegerilor”.

Referitor la alegerile care au avut loc pe UTAG. Democraţia înseamnă alegeri libere şi corecte, iar legimitatea votului popular se află în legătură directă cu respectarea normelor şi procedurilor. Există nenumărate dovezi, inclusiv publicate în spațiul public de către organele de drept şi societatea civilă, care denotă cazuri de fraudă electorală, coruperea alegătorului și încălcări grosolane ale codului electoral, care sunt incompatibile cu democrația. PAS se va expune pe rezultatul și legitmitatea scrutinului doar după ce vor fi clarificate toate aceste alegații și va exista o decizie finală pe validarea alegerilor”, a comentat Marian.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.