VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Record mondial. În 2022, peste 62 de mil. de oameni și-au părăsit locuințele din cauza războaielor

În 2022, din cauza războaielor, violențelor și dezastrelor naturale, 71,1 milioane de oameni din întreaga lume au fost forțați să-și părăsească locuințele și să se refugieze în alte zone ale țării. Cifra refugiaților interni, adică a persoanelor strămutate în propriul stat, a fost una record și este cu 20% mai mare decât în ​​2021.

Datele Consiliului Norvegian pentru Refugiați arată că doar din cauza războaielor și a violențelor, peste 62,5 milioane de persoane din 65 de țări ale lumii au fost strămutate intern, ceea ce este cu 17% mai mult decât în 2021. Pe primul loc în această statistică tristă se află Ucraina, unde cifra refugiaților interni a fost de 6 milioane.

De asemenea, la nivel mondial, din cauza dezastrelor naturale, precum inundații sau secete, 8,7 milioane de oameni din 88 de țări și-au părăsit locurile de reședință obișnuite, ceea ce este cu 45% mai mult decât în ​​2021. De exemplu, doar în Pakistan, în 2022, peste un milion de persoane au fost forțate să-și părăsească propriile case din cauza inundațiilor severe.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.