VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Moscova critică decizia SUA de a transfera Ucrainei active rusești confiscate: Statele Unite au „furat” banii, iar astfel de decizii vor „lovi ca un bumerang”

Moscova a criticat decizia SUA de a transfera în Ucraina bunurile confiscate ale omului de afaceri conservator rus Konstantin Malofeyev, relatează Sky News.

Kremlinul a declarat că această măsură este ilegală și că se va întoarce împotriva Washingtonului.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a autorizat miercuri trimiterea la Kiev a unor milioane de dolari din bunurile confiscate ale lui Malofeyev, fiind pentru prima dată când banii ruși confiscați au fost folosiți în acest mod.

Întrebat despre acest caz, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Statele Unite au „furat” banii, iar astfel de decizii le-ar „lovi ca un bumerang”.

„Acest lucru subminează încrederea investitorilor și a proprietarilor de active care sunt cumva legate de America, iar acest lucru cu siguranță nu poate rămâne fără consecințe pentru Statele Unite”, a spus el.

Peskov a declarat că astfel de măsuri au cerut un răspuns, dar nu a spus ce acțiuni ar putea întreprinde Rusia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.