VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recomandările poliției pentru părinți și copii în perioada primei minivacanțe e primăvară

În următoarele cinci zile, elevii se vor afla în prima minivacanță de primăvară. În aceste condiții, Poliția Națională vine cu mai multe recomandări pentru supravegherea copiilor atât în spațiile publice, cât și în locuințe.

„Nu deschideţi niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţii voştri. Nu oferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe internet. Nu spuneţi persoanelor străine care sună la telefon că sunteţi singuri acasă. Sunaţi sau mergeţi la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simțiţi amenințați sau aveţi o urgență”, se arată într-un mesaj al Inspectoratului General al Poliției.  

Poliția vine și cu recomandări pentru copii în timp ce aceștia se află afară.

„Mergeți doar pe trotuar. Traversați strada doar pe trecerile de pietoni, iar în localitățile unde acestea lipsesc doar prin locuri sigure. Reamintim, dacă aveți nevoie de ajutorul nostru, puteți apela la cel mai apropiat polițist sau la numărul unic 112”, se mai arată în mesaj.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.