VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Întârzierea ajutorului occidental va amâna eforturile ucrainene de a recâștiga inițiativa pe front

Întârzierea livrărilor de ajutor militar din partea aliaților occidentali va tergiversa eforturile forțelor ucrainene de a restabili inițiativa pe întreaga linie a frontului, avertizează analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului. Potrivit acestora, deficitul de materiale obligă forțele ucrainene să mobilizezr mai mult personal, iar incertitudinea privind ajutorul viitor limitează planificarea operațională ucraineană, transmite Unian.

„Întârzierile în furnizarea de asistență critică vor forța Ucraina să ia decizii dificile cu privire la alocarea resurselor între viitoarele operațiuni de contraofensivă importante din punct de vedere operațional și operațiunile defensive ucrainene în curs împotriva invadatorilor ruși care dețin acum inițiativa”, explică analiștii ISW. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Rusia pregătește o nouă operațiune ofensivă, care va începe la sfârșitul lunii mai sau în vară. Zelenski spune că acest lucru va întârzia și mai mult oportunitatea Ucrainei de a pregăti și lansa contraofensiva.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.