VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, vizită la spitalul din Edineț: Ne dorim ca cetățenii să beneficieze de servicii medicale de calitate la ei acasă

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat Spitalul raional Edineț, instituție ce a beneficiat, în ultimii doi ani, de mai multe investiții, cu o valoare totală de circa 40 de milioane de lei de la bugetul de stat, dar și de sprijin la modernizarea echipamentului din fonduri europene și japoneze.

În cadrul discuțiilor, șeful Cabinetului de miniștri a menționat că Executivul va continua să dezvolte spitalul, pentru a oferi servicii medicale de calitate cetățenilor din nordul țării.

Spitalul raional din Edineț este un spital important pentru regiune și Guvernul investește foarte mult în modernizarea lui. Spitalul a beneficiat de 40 de milioane de lei de când a trecut în gestiunea Ministerului Sănătății. Centrul Perinatologic care preia nașterile din aproape toată zona a fost totalmente echipat, a fost reparată capital secția imagistică și secția reanimare, iar până la sfârșitul lunii, vor fi deschise secția de anestezie și terapie intensivă, cabinetul radiologic și cabinetul de tomografie computerizată, toate renovate și dotate cu echipamente de ultimă generație. Toate aceste lucruri au fost realizate în mai puțin de 2 ani!

Sumele record alocate în sistemul de sănătate, posibile datorită partenerilor noștri, sunt investiții concrete pentru sănătatea fiecărui locuitor nu doar din raionul Edineț, dar și din întreaga regiune. Planul nostru ambițios este ca cetățenii să beneficieze de servicii medicale de calitate la ei acasă, fără a fi nevoiți să meargă la Bălți sau Chișinău”, a scris Dorin Recean pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că Spitalul raional Edineț a beneficiat de dotarea și repararea Secției de anestezie și terapie, a cabinetului radiologic și celui de tomografie computerizată. Instituția medicală are acum echipament modern, între care un tomograf computerizat, radiograf staționar, un radiograf cu braț pentru intervenții operatorii în traumatologie și ortopedie, stație de producere a oxigenului, aparat pentru anestezie, peste 50 de paturi medicale, inclusiv pentru copii, defibrilatoare, un generator electric și o ambulanță  pentru transfer intraspitalicesc. 

Totodată, Spitalul raional Edineț este una dintre cele cinci instituții medicale din țară care au beneficiat de dotarea cu panouri fotovoltaice. La fel, spitalul a obținut suport financiar din partea Fondului pentru Eficiență Energetică pentru înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare, izolarea termică a pereților exteriori și acoperișului, în cadrul implementării proiectului în domeniul eficienței energetice. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.