VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean reacționează: Bugetul de stat nu s-a redus, așa cum se manipulează, ci a crescut în 2024

Premierul Dorin Recean a reacționat la informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora Bugetul de stat pentru 2024 a fost redus de autoritățile centrale. Recean susține că, dimpotrivă, investițiile au fost majorate în cele mai mari sectoare. „Guvernul investește în copii, creștem salariile la profesori și medici, construiește Moldova Sănătoasă, investește prin programul „Satul European”, investește în infrastructură feroviară, construiește drumuri în toată țara, construiește Europa acasă”, a declarat Dorin Recean într-o postare de pe Facebook.

„Am observat mai multă lume care dezinformează. Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024. Ba din contra – l-a crescut. Investim mai mult în copiii noștri, în educație. Am crescut salariile la învățători, investim mai mult în medicină. Am crescut salariile la medici. Guvernul construiește Moldova sănătoasă, alocând mai mulți bani în reconstrucția spitalelor raionale. Guvernul construiește mai multe drumuri, mai multe apeducte, mai multe sisteme de canalizare, dar și mai multe poduri. Deci, Guvernul construiește Moldova Europeană”, a mai adăugat Dorin Recean.

News Maker scrie că, potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2024, aprobat în lectura a doua de Parlament, veniturile bugetului de stat vor constitui 66 632,0 mii. lei, adică cu 1,3% mai mult decât suma rectificată pentru 2023. Autoritățile declarau că majorarea va fi susținută, în primul rând, de restabilirea economică, precum și de impactul unor măsuri fiscale și vamale și de administrare mai bună a veniturilor. În același timp, cheltuielile bugetului de stat au fost aprobe în sumă de 82 222,0 mii. lei, cu 2,2% mai puțin decât în anul 2023.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.