VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gruparea Hamas se teme că o ofensivă israeliană în sudul Fâșiei Gaza ar face zeci de mii de victime

Hamas a avertizat sâmbătă că o ofensivă israeliană asupra Rafah ar putea face „zeci de mii de morţi şi răniţi” în acest oraş din sudul Fâşiei Gaza, ultimul refugiu pentru sute de mii de civili palestinieni pe care prim-ministrul israelian a anunţat că vrea să-i evacueze, relatează agenţia France Presse.

Mai mulţi martori au semnalat sâmbătă noi lovituri israeliene asupra sectorului Rafah, unde trăiesc în prezent peste 1,3 milioane de palestinieni, potrivit ONU, în mare majoritate civili fugiţi de războiul ce face ravagii de patru luni între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas.

După ce a ordonat miercuri armatei să pregătească o ofensivă asupra Rafah, prim-ministrul Benjamin Netanyahu i-a cerut vineri să prezinte un „plan combinat” pentru „evacuarea” civililor şi „distrugerea” Hamas în acest oraş.

”Avertizăm despre o catastrofă şi un masacru ce ar putea avea ca rezultat zeci de mii de martiri şi răniţi”, a declarat sâmbătă Hamas, adăugând că face responsabile pentru posibile repercusiuni „administraţia americană, comunitatea internaţională şi ocupaţia israeliană”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.