VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, o nouă declarație în scandalul asistenților personali. Premierul promite reangajarea specialiștilor din Capitală, anterior eliberați

Premierul Dorin Recean vine cu o nouă declarație în scandalul asistenților personali din Capitală. Demnitarul promite reangajarea specialiștilor, care au fost anterior au fost eliberați din funcție. Anunțul a fost făcut de șeful executivului la începutul ședința de azi a Guvernului. Reacția premierului vine, după ce săptămâna trecută a anunțat că executivul va achita salariile integrale asistenților personali, cu ulterioara retragere a acestor fonduri din bugetul mun. Chișinău.  cabinetului de miniștri.

„Acești oameni au în îngrijire rude cu dizabilități severe și primarul i-a lăsat fără venituri. Guvernul nu va permite ca asistenții personali să stea blocați între incompetența primarului Ceban de a administra banii publici și victimizarea lui prin minciuni. Am promis o soluție și am identificat-o: toți asistenții personali care au avut de suferit de pe urma deciziilor ilegale ale primarului vor fi reangajați de minister”, a declarat Recean, citat de Realitatea.

Demnitarul a anunțat că soluții clare pentru problema acestor specialiști vor fi prezentate de ministrul Muncii, Alexei Buzu.

Precizăm că, marți, Alexei Buzu a anunțat că asistenții personali vor fi notificați prin SMS și începând cu 20 martie vor putea ridica plățile compensatorii.

Anterior, Guvernul a anunțat că va achita salariile asistenților personali din Capitală, dar va reține sumele din alocațiile de la bugetul de stat, destinate Primăriei Capitalei. În replică, primarul Capitalei, Ion Ceban, acuză guvernarea că a politizat subiectul privind salarizarea asistenților personali. Edilul a declarat că autoritățile au venit cu o abordare discriminatorie, prin faptul că autoritățile Capitalei și Găgăuziei au fost lipsiți de finanțări pentru asistenții personali, în timp ce în celelalte raioane, Guvernul a alocat fondurile pentru salarizare.

„Guvernul a creat o problemă și a exclus intenționat doar Chișinăul și UTA Găgăuzia din programul „Restart” și nu finanțează salariile pentru asistenții personali doar aici, după care anunță falnic că vor rezolva această problemă, dar planifică din nou să bage mâna în buzunarul chișinăuienilor și să ia din bugetul chișinăuienilor pentru a plăti serviciile sociale de care este responsabil Guvernul”, se arată în reacția edilului Ion Ceban.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.