VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacții după afișarea Evgheniei Guțul într-o fotografie cu Putin. Șeful Procuraturii Generale: Cauza penală pe numele bașcanului, pe ultima sută de metri

Procurorul general interimar Ion Munteanu a anunțat că au fost acumulate suficiente probe pentru a demonstra implicarea bașcanului Găgăuziei Evghenia Guțul în fapte infracționale. Potrivit lui Munteanu, cauza penală în care Guțul este vizată este la etapa de finalizare și în scurt timp va fi adoptată o soluție. Reacția vine după ce guvernatoarea autonomiei s-a afișat într-o fotografie cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, transmite ziua.md.

„Guțul este vizată într-o cauză penală care la moment este la etapa de finalizare. Cred că în timp relativ scurt pe această cauză penală va fi adoptată o soluție. Cauza penală este direcționată către instanța de judecată. Suntem la etapa în care prezentăm materialele urmăririi penale. Deci, din punctul nostru de vedere, sunt acumulate suficiente probe pentru a demonstra faptul implicării doamnei Guțul în fapte, în chestii infracționale”, a menționat procurorul general interimar Ion Munteanu în cadrul unei emisiuni televizate de la Jurnal TV.

Precizările au fost făcute de Munteanu după ce Guțul a publicat o poză în care dă mâna cu Vladimir Putin, iar procurorul general interimar a fost solicitat să ofere detalii despre dosarele în care bașcanul este vizat și cum acest lucru nu a împiedicat-o să întreprindă o asemenea vizită în Federația Rusă.

Precizăm, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a avut o întrevederea cu președintele rus în cadrul Festivalului Mondial de Tineret din Soci, Rusia. Aceasta susține că i s-a plâns lui Putin pe autoritățile de la Chișinău, pe care le-a acuzat că „se răzbună” pe Găgăuzia din cauza „poziției sale civice”.

„Împreună cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, am discutat despre probleme regionale și geopolitice complexe, al căror epicentru este Găgăuzia. L-am informat pe Vladimir Vladimirovici despre fărădelegile autorităților din R. Moldova, care se răzbună pe noi pentru poziția noastră civică și loialitatea față de interesele naționale”, a scris Guțul, într-o postare pe rețelele de socializare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.