VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, la congresul Partidului Popular European: Astăzi, în fața agresiunii, contăm pe voi în calea noastră de aderare la UE

Acum, mai mult ca niciodată, este momentul să ne concentrăm, să fim idealiști, și să ne apărăm democrația, libertatea alegerii și pacea. Este unul dintre mesajele transmise de șefa statului, Maia Sandu, care, în cadrul vizitei de lucru de la București, a participat și la congresul Partidului Popular European.

Șefa statului a vorbit în cadrul forumului despre importanța consolidării unității pentru apărarea democrației, păcii și libertății.

„Istoria a arătat că agresivitatea nu dispare dacă îi întoarcem spatele. Dacă nu este oprită, agresivitatea revine întotdeauna, mult mai brutală și cu planuri mai cumplite. Acum nu este momentul să urmărim doar interesul nostru propriu, îngust. Acum este momentul să fim generoși. Acum este momentul să fim idealiști. Acum este momentul să apărăm ceea în ce credem cu adevărat cu toții – democrația, libertatea alegerii, pacea”, a punctat Președinta în discursul său.

Totodată, șefa statului a subliniat că PPE a fost întotdeauna cel mai puternic, cel mai angajat și cel mai de încredere susținător al integrării europene a Moldovei. „Voi ne-ați susținut în trecut în lupta noastră împotriva oligarhiei, împotriva capturării statului și a corupției. Astăzi, în fața agresiunii, contăm pe voi în calea noastră de aderare la UE”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Congresul PPE a reunit la București mai mulți lideri europeni care și-au reafirmat susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru dezvoltarea economică și securitatea regională în cadrul întâlnirilor bilaterale cu Președinta Maia Sandu. Șefa statului s-a întâlnit cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și Președinta Confederației Elvețiene, Viola Amherd. De asemenea, lidera de la Chișinău a avut discuții cu Prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, Premierul Luxemburgului, Luc Frieden, Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn și Alexander Dobrindt, șeful fracțiunii parlamentare UCS (CSU) din Bundestag. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.