VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția SUA, după ce Tiraspolul a cerut „protecția” Rusiei: „Urmărim foarte atent”

Statele Unite ale Americii urmăresc „îndeaproape” situația din regiunea transnistreană, dat fiind „rolul din ce în ce mai agresiv și destabilizator al Federației Ruse în Europa”. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA Matthew Miller după ce așa-zișii deputați de toate nivelurile de pe malul stâng al Nistrului au cerut, în cadrul unui congres, „să protejeze Transnistria în fața presiunii crescânde din partea Chișinăului”.

„Având în vedere rolul din ce în ce mai agresiv și destabilizator al Rusiei în Europa, urmărim foarte atent acțiunile Rusiei în Transnistria și situația mai largă de acolo îndeaproape. Statele Unite susțin cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute internațional. Continuăm să încurajăm Chișinăul și Tiraspolul să lucreze împreună și să identifice soluții la necesitățile stringente de pe ambele maluri ale Nistrului”, a declarat Matthew Miller în cadrul unei conferințe de presă.

Aşa-zisul Congres al deputaţilor de la toate nivelurile din Transnistria, întrunit miercuri la Tiraspol la solicitarea liderului separatist Vadim Krasnoselski, a adoptat o rezoluţie oficială prin care cer Rusiei să „protejeze Transnistria” şi pe cei peste 220.000 de cetățeni ruşi din această regiune în condițiile „presiunilor sporite din partea Republicii Moldova”.

În reacție, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a afirmat că „apărarea intereselor locuitorilor din Transnistria” este una dintre prioritățile Rusiei.

De asemenea, Biroul pentru Politici de Reintegrare a calificat declarațiile Tiraspolului ca fiind „propagandistice”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.