VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Alexandru Slusari: „Am primit propunerea de a candida la alegerile prezidențiale”

Fostul deputat Alexandru Slusari afirmă că a primit propunerea de a candida la alegerile prezidențiale din toamnă. Potrivit lui, oferta a venit din partea Blocului Politic și Electoral din care fac parte partidele PPDA (Platforma DA), LOC (Liga Orașelor și Comunelor), Partidului Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB). Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Studio Politic” de la Vocea Basarabiei.

Alexandru Slusari susține că din cauza „situației politice grave”, nu exclude să revină în politică. Fostul deputat afirmă că s-ar putea regăsi în rândurile Blocului nou creat din care fac parte cele patru formațiuni politice.

„Văzând cât de gravă este situația actuală politică, nu exclud să revin în politică. Sunt stimulat să revin în special după ce am văzut acțiunile unor partide pro-europene autentice de a crea un Bloc. După alegerile locale eu am fost printre primii care am îndemnat aceste formațiuni pro-europene extraparlamentare să-și coaguleze eforturile. Mă bucur că acest lucru începe să prindă contur, în contextul în care văd ce se întâmplă pe arena politică și geopolitică și în situația când un singur partid a încercat să monopolizeze ideea de integrare europeană. Totodată există mare pericol că, în lipsa unei alternative pro-europene, va fi revanșa forțelor anti-europene, a forțelor pro-ruse. Această alternativă care acum se creează, consider că este unica șansă de a salva vectorul pro-european”, a declarat Alexandu Slusari.

Întrebat dacă ar putea fi înaintat în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din partea Blocului celor patru partide, el a menționat că a primit deja propunerea dar are „o doză de scepticism”. Totodată, potrivit lui, Blocul încă nu a identificat candidatul pe care îl va înainta la prezidențialele din toamna anului curent.

„Noi am avut discuții pe acest subiect. Acest bloc nu este concentrat pe o singură figură. În cadrul blocului partidele au convenit ca candidatul să fie selectat în baza unui consens. S-a propus la mai multe persoane să candideze, inclusiv și mie. Eu am adus contra argumente, am o doză de scepticism vizavi de candidatura mea, însă Blocul continuă discuțiile și încearcă să facă niște măsurări sociologice pentru a desemna un candidat”, a precizat Slusari.

Menționăm că, la sfârșitul anului trecut, Platforma DA, Partidul Schimbării și Partidul Liga Orașelor și Comunelor au anunțat formarea unui „parteneriat politic și electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare” din 2024-2025. La 25 februerie, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB), condusă de Igor Munteanu, s-a alăturat Blocului. Potrivit formațiunilor politice, blocul va înainta la alegerile prezidențiale un candidat comun.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.