VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biroul de Reintegrare respinge declarațiile propagandistice ale Tiraspolului

Biroul pentru Politici de Reintegrare respinge declarațiile propagandistice ale Tiraspolului lansate în cadrul așa-zisului congres al „deputaților de toate nivelurile” și reamintește regiunii transnistrene că beneficiază de politici economice ale Uniunii Europene.

„Biroul pentru politici de reintegrare respinge declarațiile propagandistice venite de la Tiraspol, amintind că regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate și integrare economică cu Uniunea Europeană, avantajoase pentru toți cetățenii”, se arată în comentariul Biroului pentru Politici de Reintegrare.

Precizăm, în după-amiaza de azi, așa-zișii deputați de toate nivelurile din stânga Nistrului care s-au adunat la Tiraspol, în cadrul unui congres, au adoptat o rezoluție. Potrivit documentului, așa-zișii „aleși locali” fac apel către Parlamentul Federației Ruse cu rugămintea „de a proteja Transnistria” în fața „presiunii crescânde din partea Chișinăului”.

Cei 600 de delegați din stânga Nistrului cer Rusiei să „protejeze Transnistria” şi pe cei peste 220.000 de cetățeni ruşi din această regiune secesionistă.

De asemenea, rezoluția cere liderilor separatiști de la Tiraspol să expedieze scrisori către ONU, Parlamentul UE, OSCE, CSI prin care să stopeze „încălcarea de către Chișinău a drepturilor și libertăților localnicilor din stânga Nistrului” și să „intervină în vederea neadmiterii escaladării situației la Nistru”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.