VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Reacția socialiștilor la declarația lui Grosu: Lansăm o campanie națională pentru păstrarea statutului de membru al R. Moldova în CSI

Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție după ce președintele, Igor Grosu a anunțat că autoritățile vor iniția procedura de retragere a Republicii Moldova din Adunarea interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI). Membrii PSRM anunță că lansează o campanie națională de păstrare a statului de membru al Republicii Moldova în CSI.

Partidul Socialiștilor condamnă categoric declarația președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și a altor lideri PAS cu privire la demararea procedurii de retragere a Republicii Moldova din Adunarea Interparlamentară a CSI.

„Republica Moldova nu va supraviețui fără a-și păstra calitatea de membru deplin al CSI, fără a consolida legăturile politice, economice, sociale și spirituale cu țările din spațiul eurasiatic – fără tot ceea ce s-a dezvoltat în ultimele decenii, inclusiv cu participarea directă a reprezentanților partidelor din cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

O decizie privind modificarea principiilor constituționale ale suveranității și neutralității țării, retragerea din CSI sau orice altă modificare a statu-quo-ului geopolitic al Republicii Moldova poate fi luată doar în baza unui referendum național. Președintele Maia Sandu și partidul PAS, chiar și dacă au o majoritate parlamentară, nu au dreptul să ia astfel de decizii în numele întregului popor al Moldovei” precizează PSRM.

Republica Moldova va denunța Acordul de aderare la Adunarea parlamentară a Comunității Statelor Independente, ceea ce reprezintă un prim pas pentru retragerea definitivă a țării noastre din această structură. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unui briefing susținut luni, 15 mai.

Șeful legislativului susține că treptat, Republica Moldova urmează să anuleze toate convențiile, înțelegerile și alte acorduri semnate cu această structură ”creată de Rusia pe ruinele URSS pentru a menține fostele țări sovietice în sfera ei de influență”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.