VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

O delegație condusă de președintele Comitetului Militar NATO, vizită în R. Moldova

O delegație condusă de amiralul Robert Bauer, președintele Comitetului Militar al Alianței Nord Atlantice (NATO), efectuează o vizită oficială la Chișinău, în perioada 15-17 mai.

Potrivit ministerului Apărării, în cadrul vizitei, amiralul Bauer va avea întrevederi de lucru cu conducerea Ministerului Apărării și Marele Stat Major al Armatei Naționale, oficiali din cadrul instituțiilor de stat, precum și cu reprezentanții Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Reamintim că Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, zeci de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. 

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.