VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ieșirea Moldovei din CSI deranjează Rusia. Oficiali de la Moscova: Un joc politic pentru a demonstra loialitate față de Occident

Anunțul președintelui Parlamentului de a iniția procesul juridic de ieșire din CSI a stârnit reacții la Moscova. ”Chișinăul face un joc politic intitulat ”jur credință Occidentului”” a declarat președintele Comitetului pentru politică externă al Consiliului Federației, membru al Adunării interparlamentare a CSI, Grigori Karasin, citat de presa rusă.

De asemenea, oficialii de la Moscova susțin că ieșirea Moldovei din CSI va avea repercusiuni asupra economiei noastre.

„Ei (n.r. deputații moldoveni) au fost destul de pasivi în Adunarea Interparlamentară a CSI, în special după plecarea președintelui Igor Dodon. Dacă vor face asta acum, își vor face lor o mare defavoare și vor aduce un prejudiciu economiei. Există multe acorduri care ajută anume Moldova și nu invers, vor face un rău și propriilor cetățeni”, a declarat șeful Comitetului pentru relații cu CSI al Dumei de Stat, Leonid Kalașnikov.

Amintim că Republica Moldova este a treia țară care părăsește CSI. De la crearea acestei structuri, în 1991, acordurile cu această comunitate au fost denunțate de Georgia și Ucraina. După ieșirea Moldovei din CSI, organizația va rămâne cu opt membri: Rusia, Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kîrgîzstan, Uzbekistan și Tadjikistan. Din 2005, Turkmenistan are doar statut de membru asociat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.