VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția lui Ceban, după ce MAN este menționat în documentele SUA: „Tot mai des sunt împrăștiate intenționat informații mincinoase și calomnioase de către guvernare în adresa mea”

Partidul Politic Mișcarea Alternativa Națională, creat de primarul general Ion Ceban, este menționat în documentele Biroului pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA, prin intermediul cărora li s-a aplicat sancțiuni oligarhilor moldoveni, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor. Primarul municipiului Chișinău a venit cu o reacție, astăzi, 27 octombrie și a menționat că „sunt împrăștiate intenționat informații mincinoase și calomnioase” de către guvernare în adresa sa și „va ataca în instanța de judecată pe cei de la guvernare și mass-media” care vor distribui aceste mesaje.

„Acțiunile Rusiei sunt realizate pentru a submina statul Republica Moldova. Deși eforturile sale de a influența alegerile din 2020 și 2021 din Moldova au eșuat, Kremlinul continuă să organizeze eforturile pentru a readuce la putere un guvern pro-rus. Recunoscând pierderea sprijinului popular pentru vechea elită politică pro-rusă a Moldovei (n.r. PSRM), echipa lui Gudilin a oferit sprijin unui grup politic de opoziție, Mișcarea Alternativă Națională (MAN). Aceste eforturi de influență sunt strâns coordonate cu utilizarea energiei de către Moscova ca armă politică împotriva guvernului Republicii Moldova. Printre eforturile sale de a submina guvernul, echipa lui Gudilin a plănuit să angajeze o echipă permanentă pentru a posta comentarii pe rețelele de socializare și transmisiuni online. Gudilin a lucrat cu un manager al Agenției de Cercetare pe Internet, sancționată de SUA, pentru a înființa această „fabrică de trolli”, se arată în documentele Trezoreriei SUA.

Despre acest lucru a menționat și Natalia Gavrilița, în cadrul conferinței de presă din 26 octombrie, imediat după anunțul ambasadorului SUA la Chișinău, Kent Logsdon, privind sancțiunile aplicate de SUA oligarhilor Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

Astăzi, primarul general Ion Ceban, a venit cu o reacție și a calificat informațiile drept false.

„Am văzut declarațiile interpretate de ieri care sunt neadevărate și au mai fost și preluate și înflorite de către cei din PAS.

În ultima perioadă tot mai des sunt împrăștiate intenționat informații mincinoase și calomnioase de către guvernare în adresa mea. Vor să îmi închidă gura.

De astăzi vom precauta oficial servicii juridice pentru a-i ataca în instanța de judecată pe cei de la guvernare și media care distribuie mesajele false cu scop de denigrare a imaginii mele, colegilor dar și a primăriei.

Mint cu nemiluita, plus mai cheltuie bani enormi ca să fie promovate aceste mesaje false”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în seara zilei de miercuri, 26 octombrie, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a anunțat că fugarul și oligarhul Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au fost incluși pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii și li s-a interzis intrarea în SUA, iar activele acestora din SUA au fost blocate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.