VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția Alei Nemerenco după un caz de mită: Cancerul de la Institutul Oncologic va fi extirpat cu tot cu institut, dacă va fi nevoie

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție și cu un apel dur în adresa comunității academice a Institutului Oncologic, după ce o pacientă, bolnavă de cancer, s-a plâns la un post TV că a fost nevoită să dea mită pentru tratament. ”Cancerul din Institutul de Oncologie va fi extirpat cu tot cu institut dacă aceasta va rămâne unica metodă posibilă”, a scris demnitarul.

Ala Nemerenco a declarat că în urma cazului de corupție, ministerul s-a autosesizat și a inițiat o anchetă internă. De asemenea, șefa de la Sănătate anunță că administrația Institutului Oncologic a sesizat și CNA referit la plățile percepute. Nemerenco le cere medicilor care iau mită să-și dea demisia.  

”Cred că ar fi fost mai ușor să desființăm Institutul Oncologic decât să inițiem tratamentul lui. Partea sănătoasă a medicilor m-a încurajat să sper că putem avea și noi un Centru oncologic ca peste hotare. O altă parte a acelui colectiv demult nu mai are dreptul moral să se apropie de vreun pacient. Mulți din aceștia au plecat deja, și vor pleca și cei care își continuă tabieturile neomenești. Astăzi le solicit deschis să plece de bună voie. Fiindcă cum a fost nu va mai fi niciodată”, a scris Ala Nemerenco.

Demnitarul a făcut și un ”ultim apel” la comunitatea academică din institut, printre care profesori, academicieni, conferențiari și cercetători.

”Dacă sunteți intelectuali adevărați ar fi normal să fi început curățarea din interior. Ar fi normal să nu acceptați ca instituția să fie blamată când are mulți medici buni profesioniști. Ar fi normal să vă pese de acest popor și viitorul lui. Sau sunteți toți parte a acestor obișnuințe, sau vă este mai confortabil rolul spectatorului pasiv din moment ce nu manifestați nicio atitudine referitor la tot ce se petrece acolo?”, a mai scris Ala Nemerenco pe pagina sa de pe o rețea socială.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.