VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jens Stoltenberg: NATO sprijină suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova și solicităm Rusiei să-și retragă forțele de pe teritoriul țării

„NATO sprijină pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și solicităm Rusiei să-și retragă forțele de pe teritoriul țării”. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în cadrul unei întrevederi cu premierul Dorin Recean.

În cadrul discuției, Jens Stoltenberg, s-a referit la presiunile Federației Ruse asupra Republicii Moldova și a reconfirmat angajamentul de aprofundare a parteneriatului și oferire a asistenței necesare pentru consolidarea capacităților de apărare ale R. Moldova.

NATO sprijină pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova și solicităm Rusiei să-și retragă forțele de pe teritoriul țării dumneavoastră. Puteți conta pe asistența noastră continuă. La începutul acestui an, NATO a convenit asupra unui pachet substanțial, pentru a vă ajuta să consolidați securitatea cibernetică și comunicarea strategică, dar și să puteți îmbunătăți capacitatea de apărare. Și la Summitul de la Vilnius am convenit să continuăm să intensificăm cooperarea noastră sectorială și politică”, a menționat oficialul NATO.

În cadrul întrevederii, oficialii s-au referit la amenințările la adresa securității naționale, precum dezinformarea și atacurile hibride, șantajul energetic rusesc și încercările de destabilizare a societății pentru a submina perspectivele de integrare în Uniunea Europeană.

Șeful Executivului a menționat că Republica Moldova își dorește să extindă cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică pentru modernizarea forțelor armate, consolidarea rezilienței și schimbului de experiență în domeniul comunicării strategice. În context, premierul Dorin Recean a mulțumit membrilor Consiliului NATO pentru adoptarea setului de măsuri de sprijinire a Republicii Moldova și a pachetului de asistență, aprobat în februarie, pentru consolidarea capacității de apărare a țării noastre. 

„Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei ne-a arătat că trebuie să modernizăm forțele armate și să creștem reziliența națională. Vom face eforturi și mai mari în acest sens, alături de prietenii noștri, pentru a dezvolta reziliența societății, a instituțiilor, dar și capacitățile noastre de apărare”, a spus Dorin Recean. 

Totodată, La final, prim-ministrul a reiterat faptul că Republica Moldova va contribui în continuare la consolidarea securității și stabilității europene și internaționale, prin participarea la misiuni de menținere a păcii.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.