VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război Israel-Hamas, ziua 67: Trei persoane au fost ucise în urma unui atac cu o dronă israeliană în Jenin, Cisiordania

Update: Trei persoane au fost ucise în urma unui atac cu o dronă israeliană în Jenin, Cisiordania, a anunțat ministerul palestinian al Sănătății. În această dimineață, un contingent mare de vehicule blindate israeliene a intrat în oraș.

De asemenea, armata israeliană a anunțat că un soldat a murit iar alți trei au fost grav răniți. Decedatul, membru al Batalionului 699 al Brigăzii 551, a cedat în urma rănilor primite în urmă cu două săptămâni în luptă în nordul Gazei .

Potrivit ONU, 104 soldați israelieni au fost uciși și alți 582 au fost răniți de la începutul invaziei terestre a Gaza, citând surse oficiale israeliene.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, respinge apelurile internaționale de a încheia ofensiva militară în Fâșia Gaza, spunând că faza actuală a operațiunii împotriva grupării militante Hamas „va dura”. Într-o ședință de informare, demnitarul a refuzat să se angajeze să respecte termene ferme, dar a semnalat că faza actuală s-ar putea prelungi timp de săptămâni și că activitatea militară ulterioară ar putea continua și luni de zile.

Pe de altă parte, Gallant a declarat că următoarea fază a războiului din Gaza va fi de intensitate mai mică, transmite Associated Press. Totodată, forțele israeliene nu ar avea „nicio intenție” să rămână permanent în Gaza după încheierea campaniei sale militare de eliminare a Hamas.

Între timp, azi-dimineața, în nordul Cisiordaniei, o coloană mare de vehicule blindate israeliene a intrat în orașul Jenin și apoi au mai sosit întăriri. Coloana se află la intrarea în tabăra de refugiați Jenin și s-a desfășurat și în jurul celor trei spitale din oraș – două care sunt foarte aproape de tabăra de refugiați și unul care este mai departe, folosit când situația este destul de tensionată în interiorul taberei. De asemenea, în jurul unuia dintre aceste spitale, soldați israelieni cu difuzor cheamă bărbați înarmați să iasă din spital, potrivit Al Jazeera.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.