VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război Israel-Hamas, ziua 101. Israelul continuă să atace masiv Fâșia Gaza, în pofida presiunilor internaționale tot mai mari

Israelul continuă să bombardeze masiv Fâșia Gaza, în pofida presiunilor internaționale tot mai mari. Liderul israelian nu pare, însă, să dea semne că ar da înapoi, cu toate că principalul său aliat internațional, Statele Unite, continuă să îi ceară să reducă intensitatea atacurilor din Fâșia Gaza.

Chiar și așa, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat că gruparea Hamas continuă să fie o amenințare demnă de luat în seamă pentru Israel, motiv pentru care forțele israeliene „au tot dreptul și responsabilitatea” de a lupta împotriva grupării.

Amintim, doar noaptea trecută peste 60 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza în urma bombardamentelor israeliene „intense” . Loviturile aeriene şi bombardamentele artileriei israeliene au vizat în special oraşele Khan Younis şi Rafah, situate în sudul Fâşiei Gaza.

Hamas a distribuit duminică o înregistrare video în care apar trei ostatici israelieni în Gaza şi în care aceştia îndeamnă guvernul lor să oprească ofensiva împotriva grupării islamiste palestiniene şi să obţină eliberarea lor, în timp ce ambele părţi au marcat cea de-a 100-a zi de război, relatează Reuters.

Videoclipul de 37 de secunde, nedatat, în care apar 3 ostatici israelieni în viață. Videoclipul se încheie cu un mesaj scris: “Mâine vă vom informa despre soarta lor”. Una dintre victimele Hamas este Noa Argamani, a cărei răpire de la festivalul de muzică Nova a fost filmată și a avut ecou în întreaga lume.

Hamas a precizat mai devreme duminică, faptul că a pierdut contactul cu unii ostatici în timp ce forţele israeliene au bombardat Gaza, menţionând că este posibil ca aceştia să fi fost ucişi în acest proces. La începutul războiului, a ameninţat, de asemenea, că va executa ostaticii ca represalii la loviturile militare israeliene.

Oficialii israelieni au refuzat, în general, să răspundă la mesajele publice ale Hamas cu privire la ostatici, considerându-le război psihologic. Israelul a precizat, de asemenea, că este conştient de riscurile pe care le presupune ofensiva sa pentru ostatici şi că îşi ia măsuri de precauţie.

Dintre cele aproximativ 240 de persoane capturate de Hamas la 7 octombrie care a declanşat războiul, aproximativ jumătate au fost eliberate în cadrul unui armistiţiu din noiembrie. Israelul afirmă că 132 au rămas în Gaza iar 25 dintre ei au murit în captivitate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.