VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Război în Ucraina, ziua 591. Zelenski: La iarnă, Rusia va încerca să distrugă sistemul electric la Ucrainei

Update: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia va încerca, în această iarnă, să distrugă sistemul electric al Ucrainei, aşa cum a făcut anul trecut, când a intensificat bombardamentele masive asupra infrastructurilor esenţiale.

„În această iarnă, teroriştii ruşi vor încerca din nou să ne distrugă sistemul electric. Ucrainenii se pregătesc pentru protecţia instalaţiilor de producere şi furnizare de energie electrică şi termică, refacerea a tot ceea ce a fost avariat de atacuri. Este foarte important să câştigăm în această iarnă, să depăşim toate dificultăţile şi să asigurăm protecţia poporului nostru”, a declarat Zelenski într-un mesaj difuzat pe reţelele sociale, adăugând că oficialii ucraineni sunt „pe deplin conştienţi de pericol”.

O nouă dronă a ajuns, sâmbătă dimineața, în spațiul aerian al Moscovei. Aparatul de zbor nu a ajuns însă la sol, fiind distrus de sistemul antiaerian rusesc în raionul Istra, la câțiva kilometri nord-vest de Moscova.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că rapoartele preliminare nu au indicat victime sau pagube, dar că „serviciile de urgență lucrează la fața locului”. Zborurile au fost reluate pe aeroporturile Vnukovo și Șeremetievo din Moscova, după ce fuseseră suspendate din cauza alertei aeriene.

Potrivit autorităților de la Moscova, drona urma să distrugă mai multe instalații rusești din regiune. În sudul Ucrainei, însă, forțele rusești au efectuat în cursul nopții un atac cu rachete asupra regiunii Odesa, avariind infrastructura portuară.

De asemenea, șeful administrației militare a regiunii, Oleg Kiper a declarat că patru persoane au fost rănite în urma atacului, care a lovit o pensiune și o instalație cerealieră din port. Autoritățile locale nu au precizat totuși în ce localitate a avut loc atacul. Armata ucraineană a afirmat că atacul a implicat rachete supersonice Onyx lansate din Crimeea ocupată.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.