VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vladimir Putin împlinește 71 de ani. Este a 20-a aniversare în funcția de șef de stat

Liderul de la Kremlin, comandantul suprem al armatei ruse, Vladimir Putin, împlinește azi 71 de ani. Este cea de-a 20 aniversare în calitate de șef de stat.

De ziua sa, Putin a participat, împreună cu liderii Kazahstanului și Uzbekistanului, Kasîm-Jomart Tokaev și Șavkat Mirziioev, a participat la ceremonia solemnă ce marchează începerea livrărilor rusești de gaz către Uzbekistan prin Kazahstan. Pe lângă acești doi lideri din Asia, președintele rus a mai fost felicitat de liderii din Azerbaidjan, Belarus, Armenia, dar și din state africane, transmite TASS.

Cel mai adesea, în perioada în care a fost președinte, în 2000-2008 și din 2012, precum și când a fost prim-ministru, în anul 1999 și în perioada 2008-2012, Putin și-a sărbătorit ziua de naștere acasă, de obicei la Moscova sau Sankt Petersburg, orașul natal. Au fost și unele excepții. De exemplu, Putin și-a sărbătorit 50 de ani la Chișinău, unde pe 7 octombrie 20022 a avut loc un summit al CSI din 2002, iar 11 ani mai târziu, în 2013, când a împlinit 61 de ani, președintele Rusiei s-a aflat la summitul Cooperării Economice Asia-Pacific din Bali.

Anul trecut, în octombrie, istoricul Mark Galleotti, un fin cunoscător al politicii ruse, a realizat un portret al liderului de la Kremlin prin a prezenta mai multe momente cruciale din viața lui Vladimir Putin, care au contribuit la modelarea gândirii sale, dar și la înstrăinarea față de Occident.

Astfel, specialistul a scos în evidență practicarea sportului, în special judo, încă din tinerețe, locul de muncă la KGB, activitatea s-a în Germania de Est, până la prăbușirea zidului berlinez, problemele economice de după perestroika, invadarea Georgiei în 2008, protestele de la Moscova din 2011, perioada Covid-19, atunci când a intrat într-o izolare neobișnuită, și, acum, agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.