VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Război în Ucraina, ziua 389: În Bahmut, ucrainenii îi țin la distanță pe ruși

Militarii ucraineni reușesc să-i țină pe ruși la distanță în zona oraşului disputat Bahmut din estul Ucrainei. Datorită acestor acțiuni, armata ucraineană poate livra muniţii, alimente, echipamente şi medicamente unităților de pe front, scrie Hotnews cu referire la Reuters.

„Reuşim să livrăm munițiile, hrana, echipamentele şi medicamentele necesare spre Bahmut. De asemenea, reuşim să scoatem răniţii noştri din oraş”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Serhii Cerevatîi.

Potrivit lui Cerevatîi, trupele de recunoaştere şi contra-artileria armatei ucrainene ajută să fie menținute deschise unele drumuri spre oraş. Alături de pagubele grele provocate inamicului, forțele ucrainene au doborât două drone şi au distrus cinci depozite de muniții ale inamicului.

În cel mai proaspăt raport al său privind pagubele grele pe care le-a provocat inamicului, armata ucraineană susține că a ucis 193 de ruşi şi a rănit alți 199 în timpul celor mai recente lupte în zona orașului Bahmut, acolo unde luptele sângeroase durează luni de zile.

Între timp, soldații ruși mobilizați se plâng că sunt trimiși într-un „abator” la Bahmut. Un grup de militari mobilizați din regiunea Leningrad, care au primit ordin să lupte în Avdiivka s-au plâns că sunt nevoiți să atace pozițiile ucrainene doar cu puști de asalt. După ce brigada lor a fost măcelărită, comandații ruși au dat ordin pentru un nou atac. Mobilizații îi cer ajutorul președintelui rus Vladimir Putin printr-o înregistrare video.

Militarii ruși se plâng că au suferit pierderi masive, 70% din personalul unității a pierit pe front în timp ce au atacat pozițiile fortificate ucrainene din Avdiivka, după ce au fost aruncați în luptă fără să primească informații, artilerie sau ajutor din partea trupelor ruse experimentate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.