VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Putin, vizită-surpriză în Mariupol, port ocupat de ruși în mai 2022

După ce ieri a ajuns neanunțat în Crimeea, președintele rus Vladimir Putin a mers în Mariupol, orașul  ucrainean din regiunea Donețk, ocupat de forțele Moscovei în luna mai 2022, după mai multe lupte dure.

Potrivit Agenției TASS, citată de presa română, Putin a zburat la Mariupol, oraș aflat la doar 200 de kilometri de Bahmut, cu un elicopter și a vizitat mai multe cartiere ale orașului, făcând opriri și discutând cu locuitorii. Liderul de la Kremlin a fost însoțit de vicepremierul rus Marat Husnullin.

Este prima deplasare a liderului rus în acest oraş-port din Ucraina ce fusese sub asediu luni de zile şi fusese ocupat de armata rusă în luna mai 2022.

Vladimir Putin a mai întreprins sâmbătă o vizită-surpriză în Crimeea, peninsulă alipită ilegal de Rusia în 2014, pentru a marca nouă ani de la anexare.

Potrivit Kremlinului, înainte de a se deplasa în regiune, Vladimir Putin a avut o reuniune la Rostov pe Don, în Rusia, cu responsabili ai armatei ruse, printre care şeful Statului Major, Valeri Gherasimov.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.