VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va semna Convenția globală privind recunoașterea calificărilor în învățământul superior

R. Moldova urmează să semneze Convenția globală privind recunoașterea calificărilor în învățământul superior. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de miercuri, 14 septembrie, avizul consultativ cu referire la aprobarea semnării Convenției globale privind recunoașterea calificărilor în învățământul superior.

Convenția va facilita mobilitatea la nivel global, promovând calitatea învățământului și cooperarea internațională, prin utilizarea eficientă a resurselor educaționale și umane în învățământul superior. Documentul stabilește principii generale de recunoaștere a calificărilor, a studiilor parțiale și a învățării anterioare pentru acces la continuarea studiilor în învățământul superior și pe piața forței de muncă din diferite țări. Totodată, sunt prevăzute drepturile și obligațiile persoanelor care solicită recunoașterea calificărilor, ale autorităților competente, garantând aplicarea unor proceduri transparente, corecte și nediscriminatorii.

Convenția globală privind recunoașterea calificărilor în învățământul superior a fost adoptată la 25 noiembrie 2019, la Paris. Semnarea Convenției reprezintă prima etapă spre aderarea Republicii Moldova la respectivul document.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.