VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Lucrările de construcție a apeductului Chișinău–Strășeni–Călărași, declarate utilitate publică în interes național

În cadrul ședinței de miercuri, 14 septembrie, cabinetul de miniștri a dat aviz pozitiv proiectului de lege privind declararea utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a apeductului magistral Chișinău–Strășeni–Călărași. Proiectul prevede construcția în prima fază a apeductului magistral Chișinău–Strășeni–Călărași și va asigura transportul apei potabile către orașele Strășeni și Călărași, pe o lungime de circa 53 km, cu infrastructura conexă. 

Faza I are acoperire financiară din partea Guvernului Federal German, prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare KfW, sub formă de grant în valoare de 15 milioane de euro, iar contribuția Guvernului Republicii Moldova este echivalentul sumei de 1.6 milioane de euro, mijloacele financiare fiind asigurate prin alocații anuale în FNDRL.

Lucrările de construcție specifice pentru Fazele II și III ale proiectului, ce vizează extinderea rețelelor de alimentare cu apă în localitățile raioanelor Strășeni și Călărași, nu sunt subiecte de declarare a utilității publice de interes național și nu cad sub incidența prezentei legi, fiind subiecte de declarare a utilității publice de interes local.

Proiectul este implementat de către ADR Centru, iar în acest scop au fost semnate și ratificate acordurile de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Germană pentru Dezvoltare KfW, în valoare totală de 25 milioane de euro. În cadrul proiectului a fost aprobată contribuția obligatorie a FNDRL, în suma echivalentă a 2,6 milioane de euro.

Potrivit Guvernului, implementarea proiectului va oferi acces la apă potabilă din sursă sigură pentru circa 170 mii de cetățeni din localitățile raioanelor Strășeni și Călărași, precum și prestarea serviciilor calitative de aprovizionare cu apă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.