VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bugetul proiectului UE destinat sistemului de sănătate va fi majorat cu peste 138 de mii de euro

Bugetul proiectului „UE4Moldova: Facilitatea de sprijin al răspunsului sistemului de sănătate la situația de urgență COVID și realizarea reformelor conform Acordului de Asociere” va fi majorat cu 138 328 euro.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor și modificarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind realizarea acestui proiect.

Resursele financiare sunt alocate pentru consolidarea capacității de a răspunde la situația de urgență COVID-19 în sănătate publică și a capacității instituționale pentru implementarea Acordului de Asociere. Contribuțiile financiare sunt oferite de Organizația Mondială a Sănătății și de Agenția Centrală de Management al Proiectului/Agenția pentru Dezvoltare a Lituaniei și Expertise France. Resursele financiare sunt acordate țării noastre sub formă de grant.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană a fost semnat la 20 octombrie 2020, constituind, la acel moment, asistență nerambursabilă în valoare de 9 milioane de euro.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.