VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

R. Moldova va negocia acorduri cu România și Ucraina privind repatrierea copiilor neînsoțiți, aflați în situație de dificultate sau de risc

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizele consultative, în cadrul ședinței de astăzi, privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Republica Moldova și Ucraina, precum și Acordului dintre Republica Moldova și România cu privire la cooperarea în domeniul repatrierii copiilor neînsoțiți la locul habitual de trai al acestora.

Semnarea acordurilor va oferi soluții prompte și eficiente de realizare a repatrierii copiilor neînsoțiți, aflați în situație de dificultate sau de risc. De asemenea, acordurile vor permite alinierea cadrului normativ național și a practicilor din domeniul protecției copilului la prevederile Convenției ONU cu privire la drepturile copilului.

Coordonarea implementării acordurilor bilaterale cu privire la cooperarea în domeniul repatrierii copiilor neînsoțiți și a copiilor rămași fără ocrotire părintească la locul habitual de trai al acestora va fi realizată de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale și autoritatea centrală din țara cu care se va semna acordul.

De menționat că, din anul 2007 și până în prezent, în Republica Moldova au fost repatriați 488 de copii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.