VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

La câteva zile de la lansare, 1700 de persoane s-au înscris la Programul de studiere a limbii române

Ministerul Educației anunță că, la 5 zile de la lansare, peste 1700 de persoane s-au înscris la Programul național de studiere a limbii rămâne. Proiectul este destinat minorilor și adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero. Cursurile sunt gratuite, cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat. 

Înscrierea la cursuri va dura până în 26 mai prin completarea unui formular online. În cazul în care nu este posibilă înregistrarea online, doritorii se pot adresa la instituția de învățământ din localitate.

Cursurile vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în mai multe regiuni din Republica Moldova.

Ministerul Educației și Cercetării preconizează că în acest an vor fi instruite aproximativ 2,5 mii de cadre didactice și de conducere din instituțiile de învățământ general și aproximativ 4 mii de persoane adulte din diverse categorii profesionale, cum ar fi justiție, medicină, arte, administrație publică centrală și locală, dar și refugiați din Ucraina.

 La finele cursului de învățare a limbii române, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.