VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va încheia un nou tratat de colaborare cu Republica Kazahstan

R. Moldova va încheia un nou tratat de colaborare cu Republica Kazahstan. O decizie în acest sens a fost aprobat la ultima ședință a Comisiei politică externă și integrare europeană.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, în document vor fi stipulate direcțiile prioritare de colaborare bilaterală dintre Republica Moldova și Republica Kazahstan, inclusiv în domeniul comercial-economic și cel investițional.

Totodată, tratatul prevede desfășurarea consultărilor, inclusiv la nivel înalt, pe subiecte actuale pe agenda bilaterală și cea internațională. Printre acestea figurează domeniul securității regionale și internaționale, precum și cooperarea în cadrul OSCE sau în Consiliul Europei.

Tratatul se va încheia pe o perioadă de zece ani, iar valabilitatea acestuia va putea fi extinsă automat. Delegația de negociatori a Republicii Moldova va fi condusă de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

De menționat că, în anul 1992, a fost semnat Tratatul de înțelegere reciprocă și colaborare între Republica Moldova și Republica Kazahstan, însă documentul a expirat în anul 2011.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.