VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova va deține președinția Consiliului Global al Turismului Medical

Republica Moldova, reprezentată de Asociația de Turism Medical, va deține președinția Consiliului Global al Turismului Medical (GHTC) pentru următorii doi ani. Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale a GHTC, transmite IPN.

Din cei trei candidați: Germania, Arabia Saudită și Republica Moldova, ultima a obținut majoritatea voturilor. La adunare au participat reprezentanți ai peste 50 de țări ale lumii, dintre care 22 de țări au avut drept de vot.

„Angajamentul nostru se bazează pe trei piloni: expansiune, inovație și accesibilitate. Ne propunem să construim un ecosistem global al turismului medical care să fie inclusiv, etic și sustenabil. La fel de important este să promovăm cele mai noi tehnologii și metode de tratament, să sprijinim cercetarea și dezvoltarea în domeniul medical”, a declarat în manifestul său Natalia Ciobanu, președinta Asociației de Turism Medical din Moldova.

Potrivit lui Andrei Revenco, directorul executiv al Asociației de Turism Medical din Moldova, funcția de președinte a GHTC este un pas important în promovarea turismului medical în Republica Moldova, dar și în creșterea vizibilității țării la nivel internațional. Moldova are un potențial uriaș în domeniul turismului medical, care trebuie să fie și un motor al dezvoltării economice a Republicii Moldova.

Republica Moldova are 4 domenii medicale pentru care este atractivă pacienților străini și apreciată la nivel internațional: stomatologia, fertilizarea in vitro, chirurgia plastică și cardiologia.

Din Asociația de Turism Medical din Moldova fac parte mai multe clinici private, agenții de turism și facilitatori din domeniul turismului medical.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.