VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova, sub cod portocaliu de caniculă. Sunt anunțate până la 39 de grade la umbră

De mâine, cea mai mare parte a R. Moldova intră sub avertizarea cod portocaliu de caniculă, care va fi valabilă timp de o săptămână. Sunt anunțate temperaturi de până la 39-40 de grade la umbră în sudul țării.

Codul portocaliu va fi valabil în raioanele de sud, centru și o parte din nordul R. Moldova. În raioanele Briceni, Ocnița, Edineț, Dondușeni, Drochia, Glodeni, Soroca șu Râșcani se va menține codul galben de caniculă.

Meteorologii susțin că noaptea temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

„Vă îndemnăm să respectați cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată copiilor, pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv izbucnirea unor situații  excepționale”, se arată în anunțul Serviciului Hidrometeorologic.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.