VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În 150 de grădinițe vor fi amenajate centre de joc și învățare. Instituțiile pot depune dosare în cadrul proiectului susținut de UNICEF

150 de grădinițe vor putea deschide centre de joc și învățare în cadrul instituției lor. Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu UNICEF, lansează un apel de propuneri pentru instituțiile de educației timpurie din țară interesate să aplice la acest proiect. Sălile pentru viitoarele centre de învățare și joc vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice corespunzătoare pentru activități educaționale. Aceste centre vor promova învățarea prin joc, dezvoltarea socio-emoțională a copiilor, incluziunea socială.

Pentru a participa la concurs, grădinițele trebuie să întrunească următoarele criterii: să aibă între 8-12 grupe; să dispună de spațiu de aproximativ 50-60 m2, reparat și pregătit să găzduiască 15-20 copii; să aibă posibilitatea de a asigura participarea copiilor vulnerabili din comunitate în activități educaționale non-formale, dar și disponibilitatea de a primi și alți copii din comunitate, în afară de cei înscriși în instituție.

Termenul limită de aplicare la concurs este 24 august 2024. Deciziile referitor la grădinițele selectate vor fi anunțate până la 10 septembrie. Proiectele selectate urmează a fi implementate până la finele anului școlar 2025.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.