VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgență azi după atacul de luni al Rusiei asupra Ucrainei

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte de urgență marți după atacul de luni al Rusiei asupra Ucrainei, care a lovit un important spital de copii din Kiev şi a făcut numeroase victime, inclusiv minori.

Conform Unian, care citează Institutul pentru Studiul Războiului din SUA (ISW), pentru a evita responsabilitatea, Moscova a declanşat o operațiune amplă de dezinformare cu ajutorul media de stat şi al înalților săi responsabili, care dau vina pe antiaeriana ucraineană şi care susțin că, de fapt, acest spital ar fi fost parțial militar şi că astfel constituia o țintă legitimă, dar dovezile de la locul tragediei infirmă afirmațiile ruseşti.

Reuniunea de urgenţă a fost convocată de către Franţa, ţară cu statut de membru permanent în Consiliul de Securitate, şi de către Ecuador, care nu beneficiază de un statut asemănător, fiind programată să înceapă la ora locală 16:00 (20:00 GMT).

Rusia a lansat luni atacuri în valuri cu rachete asupra mai multor oraşe ucrainene, omorând cel puţin 20 de persoane la Kiev şi 11 în oraşul Krivoi Rog (centru). Autorităţile au declarat că peste 125 de persoane au fost rănite.

Atacul asupra celui mai important spital pediatric al Ucrainei, Ohmatdet din Kiev, care dispune şi de o secţie oncologică, a zguduit Ucraina şi a provocat un val de condamnări pe plan internaţional, dar, ca de obicei, Moscova a negat că loveşte obiective civile în Ucraina.

Administraţia militară a capitalei ucrainene a confirmat marţi decesul a patru copii în atacul rusesc de luni asupra Kievului, care a distrus parţial acest spital pediatric situat în cartierul Şevcenko din centrul Kievului, forţând evacuarea pacienţilor, potrivit EFE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.