VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

OTOMANUL ȘI URZICA DE MINTE / LUMEA văzută de Leonid Smolnițchi / video

Era cald. Putem spune că era prea cald, chiar și pentru plaiul nostru mioritic, obișnuit de la o vreme cu avertizările in portocaliu ale meteorologilor. Mercurul din termometru, parcă înnebunit, înțepenise la gradația 40. Norii, în mare supărare pentru oameni, se făceau a uita de câmpiile însetate ale satelor noastre. Leneși, ei se împotriveau cu încăpăținare să-și încarce burdufurile cu apă. Nici măcar în treacăt ,nici măcar pentru o palmă de umbră nu zăboveau norii pe meleagurile noastre.

Măcar așa ,în treacăt, să scape un șuvoi de ploaie. Măcar pentru a strânge colbul, că de vlagă pentru agricultură nici vorbă nu poate fi. Nimic. Spicul, crescut doar de două șchioape, așa și rămase un biet pitic încleștat de scoarța pământului. Oamenii își îndreptau cu disperare privirile spre cerul necruțător de albastru, și adunându-și palmele mare rugăciune, se rugau, se tot rugau Celui de Sus pentru îndurare și măcar pentru o gură de ploaie. Dar se vede că pe undeva basarabenii prea o îndesiseră cu tot felul de păcate, căci îi ocolea ploaia, instalând cu tot dinadinsul la guvernare seceta…

Autor

  • Leonid Smolnițchi

    Moderator al emisiunilor „Lumea” și „Forum”. Autor al rubricii „Dincolo de Aparențe”. A lucrat la „Televiziunea și Radioul Național”, la „Catalan tv”, „Euro tv” ,”Alt tv”. La fel a activat la ziarele „Luceafărul”, „Tineretul Moldovei”, ”Chișinăul de seară” „Moldova Suverană”. Profesor universitar, consilier CMC, 1990-1994.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.