VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CIZMARUL / LUMEA văzută de Leonid Smolnițchi / video

Bâtul Leon, așa cum îi ziceau nepoții, și Moș Leonte cum îl numeau cu respect sătenii, avea de fapt prenumele Andrei. De unde și cum s-a ajuns de la Andrei la Leon nimeni nu știa cu exactitate. Când îl întreba cineva cum a ajuns Leon din Andrei, răspundea mai în glumă mai în serios că Andrei s-a înecat în râul Volga, iar din râul Nistru s-a născut Leonte.

Oamenii ca oamenii, îi tălmăceau vorba fiecare în felul său. Unii înclinau spre gândul că-i vorba de o glumă, alții că probabil și-a schimbat numele ca să poată reveni acasă din valul deportărilor, de aceea și unii, și alții nu insistau prea tare asupra adevărului în ultima instanță, pentru că era periculos să te ai de rău cu moș Leonte…

Autor

  • Leonid Smolnițchi

    Moderator al emisiunilor „Lumea” și „Forum”. Autor al rubricii „Dincolo de Aparențe”. A lucrat la „Televiziunea și Radioul Național”, la „Catalan tv”, „Euro tv” ,”Alt tv”. La fel a activat la ziarele „Luceafărul”, „Tineretul Moldovei”, ”Chișinăul de seară” „Moldova Suverană”. Profesor universitar, consilier CMC, 1990-1994.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.