VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

R. Moldova și România deschid un nou punct de trecere a frontierei. Astăzi încep controalele coordonate la vama Leușeni – Albița

Republica Moldova și România deschid un nou punct de trecere a frontierei la Bumbăta – Leova. Guvernul de la București a aprobat, miercuri, 8 februarie o decizie care prevede deschiderea punctului de frontieră Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova) și înființarea punctului vamal Bumbăta.

Punctul vamal funcționează în subordinea Biroului vamal de frontieră Albița pentru traficul internațional rutier, în sectorul unui pod flotant care urmează a fi instalat între localitățile respective, scrie G4Media.

Punctul de trecere a frontierei de stat va fi amenajat în localitatea Bumbăta, comuna Vetrișoaia (jud. Vaslui), situată la aproximativ 40 km distanță de punctul de trecere a frontierei Albița.

Măsura va permite fluidizarea traficului la frontiera dintre România și Republica Moldova și reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate.

Operaționalizarea punctului de trecere Bumbăta-Leova se va realiza după asigurarea infrastructurii corespunzătoare, a personalului și a utilităților necesare, în vederea desfășurării în bune condiții a controlului de frontieră.

Totodată, în cadrul ședinței Guvernului de la București, a fost anunțată și inițierea controalelor coordonate la frontiera moldo-română.

„Chiar mâine, ministrul afacerilor interne, domnul Lucian Bode, alături de omologul său din Republica Moldova vor fi prezenți la Albița pentru a asista la momentul în care vor începe controalele coordonate la frontiera dintre România și Republica Moldova, o altă măsură care va contribui la fluidizarea traficului dintre România și Republica Moldova”, a precizat secretarul Guvernului de la București, Dan Cărbunaru. 

„În aceeași dată, începând cu ora 11.00, ministrul Afacerilor Interne din România, Lucian Nicolae Bode, și ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Ana Revenco, vor semna acordul pentru control coordonat în Punctul de Trecere a Frontierei Leuşeni – Albiţa”, se arată în comunicatul MAI al României.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.