VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

FOTO/ Salvatorii din R. Moldova au ajuns în zona afectată de seism: Vor activa neîtrerupt 24 de ore, împreună cu doi câini de salvare

Echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a ajuns în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, din provincia Hatay la hotar cu Siria, în dimineața zilei de 9 februarie, către ora 05:30, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

Odată ajunși la fața locului, responsabilii au fost convocați în ședință, unde au primit instrucțiuni și li s-a atribuit sectoarele de lucru. Salvatorii au primit informații cu privire la zonele de intervenție, dar și acțiunile care urmează a fi desfășurate. 

Echipa de specialiști a țării noastre a format două grupuri de lucru. Primul grup are misiunea de cercetare și căutarea sinistraților, iar al doilea grup instalează o tabără de câmp complet operațională. 

Potrivit MAI, salvatorii vor activa neîntrerupt 24 de ore, iar pentru a fi eficienți aceștia vor utiliza tehnica grea din dotare, dar și echipamentele specializate. Mai mult, pentru lucrări de căutare vor fi antrenați doi câini de salvare. 

În dimineața zilei de 8 februarie echipa specializată din Republica Moldova a reușit să treacă frontiera cu Turcia. La hotar aceștia au fost întâmpinați de responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD), care i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay, una din cele mai afectate zone de seism. Pentru a ajunge la destinație, angajații IGSU și-au continuat drumul neîntrerupt, acesta fiind îngreunat de condițiile meteo nefavorabile.

Citește și: Trei cetățeni moldoveni, printre care 2 copii, au murit în urma cutremurelor devastatoare din Turcia

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.