VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova acordă un nou lot de ajutor Ucrainei. Parlicov: Este de datoria noastră morală să sprijinim poporul ucrainean

Republica Moldova susține Ucraina în restabilirea sistemului energetic afectat de bombardamentele Federației Ruse! Guvernul R. Moldova a aprobat astăzi acordarea asistenței internaționale și transmiterea către partea ucraineană a unor seturi de echipamente pentru restabilirea funcționării fiabile a sistemului energetic.

Este vorba de transformatoare, siguranțe, întrerupătoare, rezistențe, corpuri de iluminat și alte piese, în valoare totală de 2,36 milioane lei. Echipamentele au fost oferite de către întreprinderea de stat Moldelectrica și SA RED Nord, în baza solicitării Ministerului Energiei.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministrul Economiei, Victor Parlicov, menționează că

„Este de datoria noastră morală să sprijinim poporul ucrainean în situația dificilă în care se află, mai ales că pe parcursul anului trecut, în ciuda războiului în plină desfășurare, Ucraina n-ea susținut, asigurând cca 30% din necesarul de energie electrică a Republicii Moldova, la preț competitiv, în perioada mai – octombrie, când, din cauza bombardamentelor rusești, exportul de energie nu a mai fost posibil. Astfel, Ucraina ne-a ajutat să diversificăm sursele de aprovizionare cu energie electrică și să asigurăm siguranța sistemului energetic al țării”, a subliniat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.