VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Producătorii care nu-și vor înregistra podgoriile în Registrul Vitivinicol nu vor primi subvenții

Deținătorii de plantații de viță-de-vie, care nu își vor înregistra podgoriile în Registrul Vitivinicol până în septembrie, nu vor primi subvenții și nici nu vor putea exporta strugurii. Declarația a fost făcută de directorul interimar al Oficiului Național al Viei și Vinului, Elizaveta Breahnă.

„Cei care nu sunt înregistrați, clar că nu pot apela la subvenții. Totodată, nu pot exporta vinul. O să vină luna septembrie și iarăși vor sta la porțile unei vinării pentru a le procura strugurii. Dar vinăria nu are dreptul să-l procure”, a declarat Elizaveta Breahnă la Radio Moldova.

Breahnă a precizat că dreptul de a comercializa strugurii de pe plantații îl au doar proprietarii care figurează în Registrul Vitivinicol și dețin un cod unic de autentificare. Înregistrarea plantațiilor este gratuită și se face printr-o procedură simplă. Totuși, chiar dacă Registrul Vitivinicol există mai bine de șase ani, până în prezent au fost înregistrate doar 45 de mii de hectare de viță-de-vie pentru producerea vinului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.