VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova a recepționat un lot de 30 mii de doze de vaccin antigripal sezonier

Republica Moldova a recepționat un lot de 30 mii de doze de vaccin antigripal sezonier 2022-2023 donat de The TASK FORCE for Global Health pentru Republica Moldova, în conformitate cu Acordul de sprijin pentru vaccinuri dintre Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Task Force pentru Sănătatea Globală, semnat la 13 ianuarie 2022, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

Potrivit ANSP, vaccinul este tetravalent, cu doza 0,5 ml, ambalat a câte 10 doze în flacon, fiind stocat în condițiile lanțului frig la Depozitul Național de Vaccinuri al ANSP până la distribuirea în subdiviziunile teritoriale.

Componența vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru utilizare în emisfera de nord.

La 11 octombrie 2022, ANSP a recepționat încă un lot de 188 mii de doze de vaccin antigripal GCFLU tetravalent, cu doza 0,5 ml în seringă preumplută, procurat din sursele Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Ambele loturi de vaccin urmează să fie distribuite centrelor de sănătate publică teritoriale, de unde va fi transmis, conform planurilor existente de imunizare, în instituțiile medico-sanitare din țară pentru vaccinarea contingentelor profesionale și a grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire.

ANSP informează că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. Ca și în sezonul gripal precedent este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și infecției COVID-19.

ANSP și subdiviziunile teritoriale asigură supravegherea epidemiologică a gripei sezoniere și a infecțiilor respiratorii virale și monitorizarea circulației virusurilor gripali și non-gripali.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.